FAQ

Algemeen

Dit platform kwam tot stand in samenwerking met de volgende organisaties: UNIZO Oost-Vlaanderen, Provincie Oost-Vlaanderen en streekintercommunales DDS, Interwaas, SOLVA en Veneco. Het is opgemaakt naar analogie met het platform "Aanbestedingen in Limburg". 

 

 

Inloggen kan eenvoudig via de website www.regioleverancier.be. Eenmaal op de website, klik je op inloggen. Daar dien je het e-mailadres in te geven waarmee je eerder geregistreerd hebt.

Is je e-mailadres gekend in het systeem? Dan zul je een e-mail ontvangen met een inloglink. Deze link is één uur geldig. Dan rest je enkel nog op de link te klikken! 

Op dit platform kunnen overheidsopdrachten geplaatst worden vanuit alle Oost-Vlaamse steden en gemeenten, streekintercommunales en andere semi-publieke organisaties. 

Aanbesteders uit de volledige provincie kunnen zich hier registreren zodat ze nooit een aanbesteding zonder publicatieplicht hoeven te missen. 

 

Aanbesteders

Enerzijds kan je alle opdrachten bekend maken met een waarde onder de 30.000 euro. Dit zijn de opdrachten van “beperkte waarde” waarbij je als overheid enkel verplicht bent om aan te tonen dat je de voorwaarden van meerdere leveranciers hebt vergeleken alvorens een keuze te maken.

Het gebruik van een bestek is niet verplicht. Je bent wel gebonden aan de principes van gelijke behandeling en transparantie.

Anderzijds kan je de regioleverancier gebruiken om op zoek te gaan naar bedrijven voor opdrachten tot 143.000 euro (excl. BTW). Via de website geven zij aan in welke specifieke opdrachten of bepaalde type opdrachten er interesse is. 

Sinds 1 september 2023 ben je als overheid verplicht om deze opdrachten via het federaal platform “E-Procurement”: 

- Over te maken aan meerdere zelfgekozen ondernemingen;

- Of deze opdrachten publiek bekend te maken op het platform, ook al is dit wettelijk niet verplicht. In dit geval kan elke onderneming een offerte indienen.

Offertes met een waarde boven de 30.000 euro (excl. BTW) moeten via het e-procurement worden ingediend. Toch blijft de regioleverancier een bruikbaar middel om lopende opdrachten bekend te maken. Zo worden aanbesteders en bedrijven op een eenvoudige manier met elkaar in contact gebracht. 

Neen. Je kan enkel de straal uitbreiden. Stel dat je aangeeft dat je alle bedrijven binnen een straal van 10 kilometer wil aanschrijven en er weinig geïnteresseerden zijn, dan kan je die straal vergroten. Een opdracht verwijderen kan ook. Bedrijven die reeds hadden aangegeven geïnteresseerd te zijn, krijgen dan automatisch een e-mail met de mededeling dat de opdracht verwijderd is.

Ja, dat kan! Wanneer je als aanbesteder bent aangemeld, dan kan je in de menu via 'Gebruikers' voor een andere persoon een sub-account aanmaken. Deze nieuwe gebruiker kan dan ook jouw aanbestedingen raadplegen.

Bedrijven

Eénmaal je geregistreerd bent op het platform, zal je automatisch een mail ontvangen indien er opdrachten worden geplaatst die bij jouw activiteiten passen en een aanbesteder jouw bedrijf selecteert. Vervolgens kan je de aanbesteder vragen om het bestek te ontvangen. 

Let op: Het blijft de autonome beslissing van elke aanbesteder om zelf te beslissen aan welke geïnteresseerden het bestek uiteindelijk bezorgd wordt.  

 

Ja dat kan.
Log in op het platform en kijk vervolgens op ‘mijn profiel’ in de menubalk. Daar kan je al je gegevens bekijken en indien nodig aanpassen. Dus ook de sectoren waarin je actief bent. 

Ja dat kan. Je moet dan het registratieproces meerdere keren doorlopen. Zelfs verschillende vestigingen met 1 ondernemingsnummer kunnen apart geregistreerd worden. Het enige wat verschillend moet zijn is het e-mailadres.

dat kan CPV staat voor Common Procurement Vocabulary en is het Europese classificatiesysteem van overheidsopdrachten. Dankzij deze codes kunnen aanbesteders en bedrijven bij een aanbesteding alle mogelijke werken, producten en diensten identificeren. De CPV code is niet hetzelfde als jouw NACEBEL-code. Je kan je CPV code opzoeken via deze website.

Nee, dat is niet mogelijk. Je kan niet meerdere accounts linken aan hetzelfde bedrijf.