Over het platform

Lokale besturen staan als overheid het dichtst bij de burger en de lokale ondernemers. Onderzoek toont echter aan dat kmo’s maar moeizaam hun weg vinden naar overheidsopdrachten. 

Daarom besloten de Provincie Oost-Vlaanderen, UNIZO Oost-Vlaanderen, DDS, Interwaas, SOLVA en Veneco de krachten te bundelen en een oplossing aan te reiken. Met het platform ‘Regioleverancier’ richten we ons zowel tot de aanbesteders als ondernemers. Het platform is voor beide partijen gebruiksvriendelijk, toegankelijk en overzichtelijk. Het biedt ondernemers kansen om hun bedrijf te laten groeien; overheden krijgen dan weer een betere kwaliteit voor een lagere prijs.

Sinds 1 september 2023 is het voor onderhandelingsprocedures zonder bekendmaking (tussen 30.000 en 143.000 euro excl. BTW) verplicht om offertes in te dienen op het platform van de federale overheid:https://www.publicprocurement.be/

Op de website van Regioleverancier kan je wel aangeven dat je graag een bestek zou ontvangen, maar je offerte zal je voor die procedure moeten indienen via het platform. In het helpcentrum kan je raadplegen hoe je hierbij te werk gaat.

Of je nu ondernemer of aanbesteder bent: bij deze een warme oproep om je te registreren op dit platform en er gretig gebruik van te maken.

Ondernemer? Bekijk hier hoe je je registreert

Bekijk "Regioleverancier: Instructies registratie van ondernemers" op Youtube

Aanbesteder? Bekijk hier hoe je je registreert en nieuwe opdrachten kenbaar maakt

Bekijk "Regioleverancier: Instructies registratie van aanbesteder" op Youtube